Graanmarkt 13a, 1681 PA Zwaagdijk Oost
MA - VR
08:30 - 17:00

GoforIT: hoe het begon

Het verhaal van GoforIT begon ongeveer 17 jaar geleden op het Horizon College te Hoorn. Op de eerste dag van hun nieuwe mbo-opleiding netwerk en systeembeheerder ICT ontmoetten Piet en Simon elkaar in de hal voor het leslokaal waar ze een introductieles te wachten stond. Iedereen zat al klaar, beide heren waren beide 'fashionably late', om het zo maar te noemen. De klik was er direct. Al tijdens de opleiding kwamen er verzoeken van vrienden en kennissen met computerproblemen of ICT-vraagstukken. De vraag kwam zo vaak dat Piet besloot  zich op 1 september 2004 te registreren bij de KvK onder de bedrijfsnaam MP-IT. Hij was toen nog maar 18 jaar. De activiteiten van MP-IT vonden plaats aan de Streekweg 211 te Hoogkarspel in een kantoortje achter het huis van Piet zijn ouders. 

Tijdens de eerste jaren van MP-IT werden de zakelijke activiteiten vooral gecombineerd met fulltime en parttime werk bij andere bedrijven. Na verloop van tijd werden de opdrachten zodanig serieus dat ze steeds vaker samen klussen oppakten. Altijd met in het achterhoofd dat Simon zou aanhaken in het bedrijf op het moment dat dit rendabel zou zijn. Tot die tijd deed Simon voornamelijk ervaring op bij zijn toenmalige werkgever.

We gaan ervoor!

Op 1 oktober 2009 stapte Simon in het bedrijf. Nog hetzelfde jaar werd besloten tot aanschaf van ons eerste bedrijfspand aan de Appelmarkt 10d te Zwaagdijk. Tegelijkertijd kozen we voor een naam die beter uitdraagt hoe wij ondernemen zien. Na veel nadenken en overleggen kwamen we tot de naam GoforIT, we gaan ervoor! Helaas was de domeinnaam al door een ander creatief bureau vastgelegd. Na een stevige onderhandeling kregen we de domeinnaam goforit.nl in bezit.  

Bedrijfspand in Zwaagdijk

In 2010 zetten we al vrij snel de volgende grote stap; het aannemen van de eerste medewerker. Altijd spannend, maar na een goede ervaring volgden snel meer goede mensen. Na bijna zeven zeer succesvolle jaren van groei en fijn werken werd de Appelmarkt te klein voor de werkzaamheden en ambities. In 2016 ging GoforIT druk op zoek naar een nieuwe locatie. Het liefste op Zwaagdijk. De ideale stek vonden we in het voormalige pand van Primalicht aan de Graanmarkt 13a te Zwaagdijk, op een mooie zichtlocatie aan de N302. Dit mooie pand van 400 m2 vroeg wel om een stevige metamorfose. Na bouw en verbouw van een ongeveer een half jaar betrokken we het nieuwe pand in november 2016. Het bedrijfspand heeft een grote ontvangstbalie en -ruimte, vergaderruimte, werkplaats, opslag, keuken en plaats voor meer dan 20 ruime werkplekken.

Nieuw pand, nieuwe naam: GoforIT B.V.

Na de vele recente veranderingen binnen het bedrijf was het ook belangrijk om de organisatiestructuur professioneel in te richten. Daarom is GoforIT van een V.O.F. halverwege 2017 overgestapt naar een Besloten Vennootschap. Vanaf 27 juni 2017 is de nieuwe benaming GoforIT B.V. onderdeel van GoforIT Holding B.V. Met inmiddels ruim 10 enthousiaste teamleden, zien we de toekomst zonnig tegemoet. Wij gaan ervoor!